Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26-te obljetnice Oluje, na Gradskom groblju u Virovitici kod Spomen obilježja, odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Uz predstavnike Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednikom Županijske skupštine Dinkom Begovićem i zamjenikom župana Igorom Pavkovićem, počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su predstavnici Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss.

Osim njih, počast su odali i predstavnici MUP-a Policijske uprave virovitičko-podravske uz zamjenika načelnika PU VPŽ Nenada Križića, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. Riječi molitve uputio je gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici, fra Bernard Barbarić.

Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. Uz Bljesak, Oluja je ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content