Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Gradskom groblju u Virovitici, kod Spomen obilježja, odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Uz predstavnike Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenicima župana Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i predstavnici Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovom zamjenicom Vlastom Honjek Golinac.

Osim njih, počast su odali i predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske, Ministarstva obrane, kao i predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik Župe sv. Roka iz Virovitice, fra Rozo Brkić. Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. U akciji su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1.430. Također, Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. (www.vpz.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content