Potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović na prigodnoj je svečanosti otvorio novouređeni Odjelu za neurološke bolesti OB Virovitica

Svečanim rezanjem vrpce, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, uz nazočnost saborskih zastupnika Josipa Đakića i Nevenke Majdenić, državnog tajnika Dražena Jurkovića, ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizrepa, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina…1 1315384596Svečanim rezanjem vrpce, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, uz nazočnost saborskih zastupnika Josipa Đakića i Nevenke Majdenić, državnog tajnika Dražena Jurkovića, ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizrepa, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i mnogih drugih uzvanika, otvorio je novouređeni Odjelu za neurološke bolesti u novom dijelu zgrade Opće bolnice Virovitica čija je gradnja stajala oko 108 milijuna kuna, a financirala se sredstvima ministarstva zdravstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalne samouprave.U opremanje neurološkog odjela, kroz koji na godinu prođe oko 700 bolesnika, dok kroz cijelu Opću bolnicu Virovitica prođe oko 13.000 pacijenata, do sada je prema riječima ravnateljice Opće bolnice Virovitica Ane Bajer Feketić uloženo 900.000 kuna, a još nije u potpunosti opremljen. Nedostaje, rekla je, 320.000 kuna za opremanje jedinice za moždani udar.

2 1315384596Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin kazao je kako je svaka kuna uložena u zdravstvo nemjerljivo velika jer se ulaže u zdravlje ljudi pohvalivši nastojanja ministra Darka Milinovića koja su išla i koja će nadalje ići u tom smjeru. Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, zahvalio se potpredsjedniku Vlade i ministru Darku Milinoviću, uz naglasak kako mu „predizborno vrijeme” traje četiri godine u kojima je Virovitičko-podravska županija, dvostruko povećala nivo zdravstvene usluge za svoje stanovnike, ali i stanovnike susjednih županija koje gravitiraju Virovitici, pa je u tom „predizbornom vremenu” prije tri godine potpisao ugovor o gradnji bolnice, obnovljeni su prostori Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije,… a sve s ciljem poboljšanja kvalitete usluga svih korisnika Opće bolnice Virovitica…

3 1315384596Saborski zastupnik Josip Đakić, uz zahvalu resornom ministarstvu, ministru, Vladi RH, naglasio je važnost nove zgrade Opće bolnice Virovitica za povećanja razine zdravstvene sigurnosti i zaštite svih korisnika i Virovitičko-podravske županije i susjednih županija.

4 1315384596– Kada smo krenuli u reforme, prije dvije-tri godine, hrvatski zdravstveni sustav stvarao je na mjesečnoj razini dug od oko 230 milijuna kuna. Bili smo gotovo pred kolapsom. Danas, stabilizirali smo zdravstveni sustav, zbog reforme smanjili liste čekanja, a 800 milijuna kuna ulažemo u novu opremu i jedini smo zdravstveni sustav u Europi koji ne stvara nove dugove. Nažalost, neki se ne mogu pomiriti s našim uspjehom. Hrvatski zdravstveni sustav jak je koliko su jake ovakve županijske bolnice za što su zaslužni uprava, djelatnici i lokalna zajednica. Ne zaboravite da uz negativan gospodarski rast nismo smanjivali plaće nego smo ih u javnom sektoru ostavili i tako zahvalili zdravstvu što je podiglo razinu zdravstvene usluge – naglasio je potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.Potvrdio je da je Hrvatska, po službenoj statistici, ušla u krizu, a sada podaci službene statistike govore da je Hrvatska izašla iz krize.- Hvalimo se! I red je da se hvalimo. Ne treba se bojati pohvaliti ono što je dobro, ali ne možemo reći da smo potpuno zadovoljni i da ne možemo bolje. Moramo, svi skupa, težiti da hrvatski zdravstveni sustav idućih mjeseci i godina bude još i bolji. Ja vas molim i tražim od vas i dalje podršku i za neke reformske poteze i u ovo predizborno vrijeme. Neki smatraju, kada se proglase izbori, da u Hrvatskoj ne treba raditi i da treba zaustaviti reforme. Ali tome nije tako. Ova Vlada o Hrvatskoj ne razmišlja za idućih mjesec i dva nego za iduće 4 i 5 godina. Nećemo stati s reformama. Mi smo uvjereni da će građani tu odlučnost prepoznati na izborima – izjavio je ministar Darko Milinović.

5 1315384596Najavio je ministar Darko Milinović da će u sljedećih mjesec dana ministarstvo zdravstva opremiti i jedinicu za moždani udar na neurološkom odjelu, a oko milijun kuna investirat će u ginekološki odjel. Osim toga, temeljem reforme Hitne medicinske pomoći koja se financira uz pomoć Svjetske banke, Virovitičko-podravska služba Hitne medicinske pomoći dobivat će 3 milijuna kuna na godinu više nego do sada, a u sljedećih mjesec i pol dobit će 4 nova vozila opremljena respiratorima i defibrilatorima. U prigodi posjeta Općoj bolnici Virovitica, potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, obišao je i novu praonicu rublja u OB Virovitica, budući i današnji ginekološki odjel, a sastao se je i s članovima Upravnog vijeća OB Virovitica. (dš, žt, kt / vpz.hr)

Skip to content