Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, otvorio je novoasfaltiranu cestu Cabuna – Žiroslavlje

Na prigodnoj svečanosti koja se održala na ulaz u naselje Žiroslavlje, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, uz nazočnost između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovih zamjenika, Zdravka Dijakovića i Staniše Žarkovića, domaćina, načelnice općine Suhopolje Zlate Šljivac, predsjednika Mjesnog odbora Cabuna, Milenka Perkovića, otvorio je novoasfaltiranu cestu Cabuna – Žiroslavlje u dužini od 2.200 metara, investiciju vrijednu 1.600.000,00 kuna.

– Početkom kolovoza započeli smo s radovima na ovoj cesti i kao što smo obećali, završili smo ih, a ovom prigodom najavljujem kako ćemo mještanima Žiroslavlja i Trnave do 2012. godine dovesti vodu. Općina Suhopolje je zahvaljujući potpori Vlade RH na čelu s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, Hrvatskog sabora, Virovitičko-podravske županije, danas jedno veliko gradilište, a investicije u ovoj godini iznose 20 milijuna kuna – istaknula je načelnica Općine Suhopolje Zlata Šljivac.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, istaknuo je odličnu suradnju Virovitičko-podravske županije s Županijskom upravom za ceste u vezi izgradnje ove, ali i mnogobrojnih kilometara novih cesta na području VPŽ.

– Sve projekte koje je ova vlast obećala je i izvršila. Ova cesta je bila potrebna za mještane ovih naselja. No, da je ovu cestu netko napravio prije 30 ili više godina, ne bi mi to morali danas, odnosno, danas bi radili na nekim drugim projektima – naglasio je između ostalog župan Tomislav Tolušić.

Saborski zastupnik Josip Đakić, obraćajući se nazočnima, između ostalog je rekao.

– Ova je cesta bila u planovima prije deset godina, ali nitko je nije uspio napraviti. Mi smo obećali i napravili smo je. Moderne prometnice su iznimno važne za razvoj ovakvih ruralnih krajeva jer ljudima koji ovdje žive, na ovaj način, dajemo uvjete za život kakve i zaslužuju.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, govorio je o Suhopolju kao općini gdje se vidi kako se je podigla kvaliteta života s mnogobrojnim odrađenim projektima, projektima koji su odrađeni uz punu potporu Vlade RH, Hrvatskog sabora, resornih ministarstava, Virovitičko-podravske županije…

– Općina Suhopolje nema velik proračun i zato su ovakvi, naizgled „mali projekti“ od velike važnosti za kvalitetu života u ovim sredinama. To treba vrednovati, jer i ovaj projekt i takvi slični koji se rade, su iznimno važni za ruralne krajeve.
(kt)

Skip to content