Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić posjetio Virovitičko-podravsku županiju

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, Josip Friščić te generalni direktor Hrvatskih voda, Jadranko Husarić, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju gdje su se sastali sa županijskim čelnicima…1 1276579943Potpredsjednik Hrvatskog sabora, Josip Friščić te generalni direktor Hrvatskih voda, Jadranko Husarić, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju gdje su se sastali sa županijskim čelnicima, odnosno: saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, županom Tomislavom Tolušićem, njegovim zamjenicima Zdravkom Dijakovićem i Zvonimirom Koićem, predsjednikom Skupštine VPŽ Josipom Novogradecom, gradonačelnikom Grada Virovitice Ivicom Kirinom i načelnikom Općine Zdenci, Matom Barukčićem. Na sastanku je bilo govora o budućim investicijama kojima bi se u budućnosti uklonili nedostaci u nastajanju budućih poplava.

2 1276579943Govorilo se o izgradnji novih akumulacija kod Čačinaca i Slatine koje će ubuduće smanjiti mogućnost poplava za većih kiša i bujica. Izgradnja navedenih akumulacija na području VPŽ čime će se smanjiti mogućnost poplava na području grada Slatine i općina Zdenci, Čačinci, Sopje, Crnac,… započeti će ove i biti će dovršena za dvije godine. Na području cijele Slavonije, planirano je u budućnosti 22 objekta (retencije, akumulacije) kojima bi se regulirali vodotoci i čija bi vrijednost iznosila oko 1,6 milijardi kuna. Osim toga, za sanaciju ovogodišnjih šteta od elementarne nepogode, poplave, Vlada RH, iz Državnog proračuna, prema riječima Josipa Friščića, osigurati će nekoliko stotina milijuna kuna.

3 1276579992Po završetku posjete Virovitičko-podravskoj županiji te nakon konferencije za novinare, nazočni su posjetili Općinu Zdenci i naselje Zokov Gaj koje je najviše stradalo u poplavama koje su nedavno pogodile Virovitičko-podravsku županiju.
(www.vpz.hr)

Skip to content