Potpisivanje ugovora o izgradnji Panonskog drvnog centra vrijednog 45 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U petak, 17. travnja, s početkom u 12 sati u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica, održat će se potpisivanje ugovora za izgradnju i nadzor Panonskog drvnog centra kompetencija. Potpisivanju će, uz župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića biti nazočni predstavnici tvrtki Lavčević-inženjering d.o.o. (izgradnja) i M.G. Plan d.o.o. (stručni nadzor).

Ukupna vrijednost projekta čija će se provedba odvijati tijekom 24 mjeseca je 44.701.237,17 kn, a 99 posto vrijednosti projekta bit će financirano iz strukturnih fondova EU, dok Virovitičko-podravska županija kao nositelj projekta financira razliku od jedan posto. Projekt predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su Virovitičko-podravskoj županiji (koja je nositelj projekta) partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.

Centar koji će biti izgrađen u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije. (www.vpz.hr)

Skip to content