Potpisani ugovori vrijedni 11.865.095,81 kuna

Danas je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetskuučinkovitost s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava s područjaVirovitičko-podravske županije u prostorijama virovitičke gradskeuprave potpisao šest novih i dva dodatka već postojećih ugovora zasanacije odlagališta otpada, nabavu kanti i kontejnera za komunalniotpad, izgradnju poslovnih građevina te rekonstrukciju javne rasvjeteukupne vrijednosti 11.865.095 kuna.Danas je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava s područja Virovitičko-podravske županije u prostorijama virovitičke gradske uprave potpisao šest novih i dva dodatka već postojećih ugovora za sanacije odlagališta otpada, nabavu kanti i kontejnera za komunalni otpad, izgradnju poslovnih građevina te rekonstrukciju javne rasvjete ukupne vrijednosti 11.865.095 kuna. Najveći iznos odnosi se na povećanje udjela Fonda za sanaciju odlagališta komunalnog otpada u Virovitici u iznosu od 8.993. 352 kune.

No, za grad Viroviticu najznačajnije je to što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost komunalnom društvu Flora dao status Centra za gospodarenje PET ambalažom, a Flora će uskoro s Fondom potpisati i ugovor o dobivanju koncesije za sakupljanje elektroničnog otpada. Potpisu ugovora uz predstavnike jedinica lokalnih samouprava nazočili su ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, te saborski zastupnik Josip Đakić.

• povećanju udjela Fonda za sanaciju odlagališta komunalnog otpada „GO Virovitica“ s Gradom Virovitica u iznosu od 8.993.352,00 kn (financijska pomoć)

• sanaciji odlagališta komunalnog otpada „Klisa“ s Općinom Pitomača u iznosu od 1.200.000,00 kn (financijska pomoć)

• povećanju udjela Fonda za sanaciju divljeg odlagališta s Općinom Sopje u iznosu od 593.523,65 kn (financijska pomoć)

• nabavci kanti i kontejnera s Općinom Lukač u iznosu od 200.000,00 kn (donacija)

• osnivanju privremenog centralnog skladišta za PET ambalažu s tvrtkom Flora VTC d.o.o.

• „Rekonstrukciji javne rasvjete na području Općine Čađavica“ s Općinom Čađavica u iznosu od 38.220,16 kn (financijska pomoć)

• „Izgradnji vanjske rasvjete školske sportske dvorane u Gradini“ s Općinom Gradina u iznosu od 476.000,00 kn (financijska pomoć)

• „Izgradnji poslovne građevine“ koja će se graditi po načelu održive gradnje s Općinom Gradina u iznosu od 364.000,00 kn (financijska pomoć)

Skip to content