Potpisani bespovratni ugovori s Ministarstvom turizma ukupne vrijednosti 878.000,00 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u nazočnosti između ostalih i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Ive Muje, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, gradonačelnika gradova Virovitice i Orahovice Ivice Kirina i Josipa Nemeca…U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u nazočnosti između ostalih i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Ive Muje, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, gradonačelnika gradova Virovitice i Orahovice Ivice Kirina i Josipa Nemeca jučer su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih financijskih potpora za projekte korisnike s područja Virovitičko-podravske županije, temeljem ovogodišnjih programa Ministarstva turizma odnosno „Baština u turizmu”, „Izvorni suvenir”, „Manifestacije” i „Zelena brazda”. Potpisano ukupno 34 ugovora za isto toliko projekata ukupne vrijednosti 878.000,00 kuna.

Zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković zahvalio se je Ministarstvu turizma na dodijeljenim sredstvima naglasivši da će ovo biti veliki poticaj svima koji rade u turizmu na području ove županije da nagodinu prijave još veći broj projekta kako bi ostvarili još više bespovratnih sredstava.
Od navedena 34 ugovora tri ugovora s Ministarstvom turizma sklopljena su s Gradom Virovitica ukupne vrijednosti 170.000,00 kuna, a četiri ugovora s Turističkom zajednicom grada Virovitice ukupne vrijednosti 72.000,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin uz zahvalu na dodijeljenim sredstvima naglasio je da Grad Virovitica radi strategiju turizma koja bi trebala potaknuti posebno privatni sektor kao i nove projekte kako bi se iskoristili termalni izvori, ali i Bilogoru, te područje Virovitičkih jezera kao bisera našeg grada. O Virovitičkim jezerima koje mi u žargonu zovemo ribnjacima priča se već 30 godina i zato sam jako sretan što smo na tom projektu počeli i raditi. Gradonačelnik Kirin predložio je i provedbu velikog projekta uređenja biciklističkih staza uz rijeku Dravu što bi bio veliki impuls za razvoj ove vrste turizma koja je u brojnim europskim zemljama već odavno zaživjela u čemu ga je podržao i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo čestitao je svima koji su putem svojih kvalitetnih projekata uspjeli dobiti financijska sredstava, te zahvalio svima koji su u jednoj konstruktivnoj raspravi sudjelovali posebno pohvalivši grad Viroviticu i gradonačelnika Kirina jer ima viziju razvoja turizma na području svog grada.

Skip to content