Potpisana Povelja o suradnji Grada Virovitice i nevladinog, neprofitnog sektora

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas su u prostorima Gradske uprave gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica inicijativnog odbora za izradu Povelje Desa Kolesarić potpisali Povelju o suradnji Grada Virovitice i nevladinog, neprofitnog sektora.Danas su u prostorima Gradske uprave gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica inicijativnog odbora za izradu Povelje Desa Kolesarić potpisali Povelju o suradnji Grada Virovitice i nevladinog, neprofitnog sektora.
Ova Povelja o suradnji temelji se na zajedničkim vrijednostima moderne demokracije i usmjerena ka stvarnju djelotvornih mehanizama koji će unaprijediti međusobne odnose Grada i nevladinog, neprofitnog sektora u koji spadaju sve udruge i drugi oblici slobodnog i dobrovoljnog udruživanja građana.

Cilj Povelje je unaprijeđivanje doprinosa razvoja lokalne zajednice i civilnog društva kroz aktivno partnerstvo te druge oblike međusobne suradnje,a kroz razvoj i savjetovanje, informiranje te financiranje.
U cilju provedbe ove Povelje izradit će se lokalni Program suradnje Grada Virovitice i nevladinog, neprofitnog sektora kojim će se podrobnije utvrditi područja suranje na lokalnoj razini, načela suradnje te obveze Grada i Sektora, kao i mjere za unaprjeđenje suradnje.

Skip to content