POTPISAN UGOVOR ZA KUPNJU RESPIRATORA I. Kirin: Ovime pokazujemo brigu za naše građane i zdravstveni sustav

Kao što najavljeno na 36. sjednici Gradskog vijeća, u srijedu, 23. prosinca potpisan je Ugovor o financijskoj pomoći između Grada Virovitice i Opće bolnice Virovitica.

Ugovorom vrijednim 200.000,00 kuna, koji su potpisali gradonačelnik Ivica Kirin i ravnatelj virovitičke bolnice Dinko Blažević, Grad Virovitica financijski pomaže u kupnji transportnog respiratora s kopnometorm i oksimetrom za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Virovitica.

Na ovaj način želimo pokazati da vodimo brigu o svojim građanima i našim zdravstvenim institucijama. Nakon razgovora s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, donio sam Odluku o financijskoj donaciji za nabavu transportnog respiratora koji će služiti bolnici i pacijentima i nakon što završi ova epidemija. Situacija s pacijentima na respiratoru može se već sutra zakomplicirati jer imamo velik broj bolesnika. Postoji opasnost da za teške bolesnike neće biti dovoljan broj respiratora i blizu smo te granice – rekao je Ivica Kirin.

Gradonačelnik je ujedno zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na angažmanu i požrtvovnosti.

To je posao koji se radi iz ljubavi i nema vrjednijeg od toga da se pomogne drugome, dodao je I. Kirin
Ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević zahvalio se na financijskoj pomoći koja će poslužiti za nabavu mobilnog respiratora koji može biti i fiksni.

Pokušali smo predvidjeti situaciju da i nakon završetka pandemije uređaji koje nabavljamo posluže svrsi. Ovom prilikom nabavit ćemo i uređaj za visoki protok kisika, koji služi u terapiji kod pozitivnih pacijenata. Javnost je uglavnom upoznata s razvojem situacije, statistika nam posljednjih dana ide u prilog, ali mi se kao i do sada pripremamo za najgore scenarije – upozorio je D. Blažević.

Ravnatelj virovitičke Opće bolnice osvrnuo se i na stanje u sustavu.

Opća bolnica Virovitica posjeduje 17 fiksnih respiratora, od kojih su tri posuđena u respiracijski centar Osijek, tako da trenutno raspolažu s deset fiksnih i četiri mobilna respiratora. Dva su mobilna starijeg datuma, pa će ih na ovaj način obnoviti jer su sada prijeko potrebni, rekao je Dinko Blažević ujedno se zahvalivši svim zdravstvenim djelatnicima u RH, a posebno onima u Općoj bolnici Virovitica i onima koji se brinu za COVID pacijente.

Mislim da se nalazimo na vrhuncu pandemije. Vjerujemo da će cijepljenje za područje županije započeti 27. prosinca i da će broj zaraženih početi opadati. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku Kirinu što je prepoznao potrebu i pomogao u nabavci respiratora. Svima želim sretan Božić i Novu godinu, koja će, nadam se, donijeti poboljšanje i normalizaciju u privatnom i profesionalnom životu, zaključio je ravnatelj Blažević. (virovitica.hr)

Skip to content