Potpisan ugovor za izgradnju kompletne infrastrukture u Južnom bloku – stižu ceste, parkirališta i novo dječje igralište

Danas je u prostorijama virovitičke Gradske uprave potpisan Ugovor o izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…1 1275302870Danas je u prostorijama virovitičke Gradske uprave potpisan Ugovor o izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Ceste d.d. Bjelovar Stjepan Bogović koja je na javnom nadmetanju izabrana kao najpovoljniji ponuditelj. U isto vrijeme potpisan je i Ugovor o stručnom nadzoru na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u virovitičkom Južnom bloku koji je gradonačelnik Kirin potpisao s direktorom virovitičke tvrtke „CIP” d.o.o Rankom Carevićem.

2 1275302870Ovaj projekt je nužnost s obzirom na činjenicu da je već izgrađena zgrada POS-a, a u planu je i izgradnja još dvije zgrade Matice sindikata za potrebe zbrinjavanja policajaca i državnih službenika, te još 7 novih objekata rekao je prilikom potpisa Ugovora gradonačelnik Kirin, te dodao da će Grad izgraditi kompletnu infrastrukturu koja se sastoji od nekoliko cesta zajedno s parkiralištima oko samih zgrada, izgraditi dječje igralište u sredini, kao i spojnu cestu na ulicu Nikole Tesle s ciljem preusmjeravanja dijela prometa s Pejačevićeve ulice.
Ta cesta će u konačnici postati sastavni dio buduće virovitičke južne obilaznice koja će ići od spoja prema Podgorju do izlaska kod Kauflanda na Podravsku magistralu. Vrijednost radova za izgradnju ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku iznosi 4.687.124,90 kuna, dok vrijednost Ugovora o stručnom nadzoru iznosi 85.584,00 kuna.

Skip to content