Potpisan ugovor za dječji vrtić u Sv. Đurađu: Vrtić će imati kapacitet za 32 mališana, a zaposlit će se 5 osoba

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andrej Plenkovića te potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, danas, 21. prosinca u Zagrebu je održana svečanost potpisivanja ugovora za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića iz natječaja za operaciju 7.4.1. za ulaganja iz Sektora dječjih vrtića Programa ruralnog razvoja.

Ugovore su s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisali osnivači dječjih vrtića, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te ravnatelji.

Na natječaju za operaciju 7.4.1. odobren je i projekt Izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Svetom Đurađu, a ugovor je potpisala ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica Sandra Moslavac.

Za provedbu projekta odobreno je sufinanciranje u iznosu od 4.581.257,27 kn. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica i Gradom Virovitica.

Izgradnjom i opremanjem vrtića u Sv. Đurađu, Dječji vrtić Cvrčak dobit će dislociranu jedinicu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije skupine – djeca vrtićke i jasličke dobi. Realizacija projekta imat će dugoročne koristi za zajednicu kako će se potpuno osigurati uvjeti za predškolski odgoj djece u Sv. Đurađu, što je identificirano kao velika potreba ne samo navedenog naselja, već i ruralnih naselja koja ga okružuju. Izgradnjom vrtića otvorit će se i pet novih radnih mjesta – za četiri odgajateljice i jednu spremačicu. (virovitica.hr, vlada.gov.hr)

Skip to content