POTPISAN UGOVOR: Uskoro kreću radovi na novom, modernom dječjem igralištu u Milanovcu

Nakon što su 2019. godine u blizini Centra kulture i ispred Državnog arhiva u Virovitici mališani dobili moderna igrališta sa zanimljivim penjalicama, toboganima i vrtuljcima te podlogom od recikliranog materijala, sličnu modernu oazu za igru dobit će i oni najmlađi u Milanovcu.

Naime, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Milanovcu s tvrtkom Niveto d.o.o. iz Zagreba.

Grad Virovitica će novo dječje igralište u tom prigradskom naselju napraviti putem projekta koji je prijavio na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“.

Mališani u Milanovcu će tako dobiti nova igrala koja će zamijeniti stara, već dotrajala na postojećem igralištu. Na površini će biti postavljena antitraumatska gumena podloga, a od igrala tamo će se nalaziti panel za igru, ljuljačke, viseći vrtuljak, klackalice, njihalice, kombinirana igrala…

Inače, unazad tri godine na području grada Virovitice izgrađeno je 10-ak novih igrališta. (virovitica.hr; icv.hr; fotografija: Ilustracija)

Skip to content