Potpisan ugovor s tvrkom A&A Bioenergy Viro d.o.o za investiciju od preko 100 milijuna kuna u Pod. zoni Antunovac

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktori hrvatskog-mađarskog trgovačkog društva A&A Bioenergy Viro d.o.o. Saša Abrašin i Istvan Andras Kaszab potpisali su Ugovor o za kupnju parcele površine 6.073 m² u Poduzetničkoj zoni Antunovac u Virovitici.
Kako su prilikom potpisivanja Ugovora rekli direktori Saša Abrašin i Istvan Andras Kaszab na navedenom zemljištu izgradit će elektranu – kogeneraciju na biomasu od 3MW čija vrijednost iznosi preko100 milijuna kuna i zaposlili najmanje 6 djelatnika u proizvodnji, ali će tu posao naći i 10-ak kooperanata. Direktori nisu propustili naglasiti da su se na ovu investiciju odlučili zbog pozitivnih iskustava koje su stekli prilikom otvaranja jednog dijela tvrtke (A.M.S. biomasa) koji već radi u Virovitici i zapošljava 20-ak djelatnika i osigurava posao za velik broj kooperanata.
Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je da se radi o jednoj od najvećih investicija u Virovitici što je dokaz da se dobrim i kvalitetnim radom, unatoč najvećoj prometnoj izoliranosti u Hrvatskoj, mogu privući strani investitori.

Skip to content