Potpisan ugovor o rekonstrukciji zgrade bivše Vojarne budućeg objekta Veleučilišta u Virovitici

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i Mijo Stipić, vlasnik tvrtke Građevinarstvo Stipić iz Svetog Ivana Zeline, uz nazočnost gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, potpisali su ugovor o rekonstrukciji zgrade bivše vojarne u Virovitici…Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i Mijo Stipić, vlasnik tvrtke Građevinarstvo Stipić iz Svetog Ivana Zeline, uz nazočnost gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, potpisali su ugovor o rekonstrukciji zgrade bivše vojarne u Virovitici za potrebe budućeg Veleučilišta u Virovitici. Vrijednost investicije u čijem će financiranju sudjelovati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica iznosi oko 7,500.000 kuna (površina na kojem će se obavljati radovi iznosi 3.000 četvorna metra).

Radovi na zgradi budućeg veleučilišta u Virovitici, u koju će se smjestiti i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, bit će gotovi u rujnu iduće godine.
– Prije nekoliko godina, zahvaljujući upornosti Grada Virovitice, Virovitica je dobila zgradu Vojarne na korištenje kao i površinu oko nje, veličine oko 60 hektara. Upravo prije nekoliko godina obnovljeno je krovište, postavljena nova stolarija te su obavljeni grubi radovi na zgradi budućeg Veleučilišta u Virovitici. Iako je ova godina krizna, visoko školstvo ne smije i neće biti uskraćeno za nova ulaganja i bolje uvjete studiranja u središtu Virovitičko-podravske županije, u Virovitici. Podsjetimo, investicija rekonstrukcije iznosi 7.500.000,00 kuna, od čega će Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica investirati po 2.000.000,00, odnosno ukupno 4.000.000,00 kuna, dok će ostatak iznosa financirati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Kada se završi cjelokupna zgrada, ukupna investicija, sa svim ranije obavljenim i budućim radovima iznositi će oko 11.500.000,00 kuna. Na ovaj način stvoriti ćemo bitno bolje uvjete nego su oni sada za studiranje i naše djece i onih koji dolaze na studiranje u Virovitici i iz ostalih hrvatskih županija. Radovi će biti završeni u rujnu 2011. godine, a otvaranje se planira za 17. rujan iduće godine, kada će se na istom mjestu, na prostoru bivše vojarne u Virovitici održati svečanost 20 godina od oslobođenja Vojarne. Tako će se na istom prostoru naći oni koji su se borili za stvaranje jedine nam Domovine, koji su nam omogućili život u slobodnoj Hrvatskoj, i budućnost ove zemlje, mladi, budući i sadašnji studenti. Oni će moći uživati u jednoj od, zasigurno, najljepših i najuređenijih zgrada u ovom dijelu Republike Hrvatske – kazao je obraćajući se nazočnima župan Tomislav Tolušić.

Osim toga, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin je kazao.
– Grad Virovitica je podnio zahtjev Vladi Republike Hrvatske da se buduća zgrada Veleučilišta u Virovitici, dodijeli Gradu Virovitici. Na prostoru bivše Vojarne, zgrada Veleučilišta neće biti jedina investicija koju će Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica graditi. Planira se gradnja nove Katoličke gimnazije s Domom za učenike, kao i gradnja nove „treće” osnovne škole, jer su i OŠ IBM i OŠ Vladimir Nazor prešli postojeće kapacitete koji su im zadani standardima. Osim toga graditi ćemo i novu Industrijsko obrtničku školu. Sve to radimo kako bi i Virovitica i Virovitičko-podravska županija postali centar znanja ovog dijela Hrvatske.
O samoj gradnji na području Virovitičko-podravske županije, još je govorio župan Tomislav Tolušić.
– Na području Virovitičko-podravske županije, po principu „ključ u ruke”, najniža je cijena gradnje u cijeloj Republici Hrvatskoj. Naravno, pritom se poštuju sve zadane sigurnosne i kvalitetne norme gradnje novih objekata, ništa ne radimo nauštrb naše budućnosti, naše djece. Rijetko koji grad u Hrvatskoj, kao primjerice u Koprivnici i Osijeku, gradi po cijeni kao u Virovitičko-podravskoj županiji. Ova županija i Grad Virovitica, se ponašaju na najbolji mogući način, kako bi maksimalno poboljšali uvjete življenja svojih građana i svoje djece na ovom prostoru.

(www.vpz.hr)

Skip to content