Potpisan ugovor o prodaji dijelova Palače Pejačević

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba Ivica Matić, a uz prisustvo saborskog zastupnika Joispa Đakića, potpisali su danas ugovor o kupoprodaji posebnih dijelova nekretnine i građevinskog zemljišta u kompleksu Palače Pejačević.1 1310471035Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba Ivica Matić, a uz prisustvo saborskog zastupnika Joispa Đakića, potpisali su danas ugovor o kupoprodaji posebnih dijelova nekretnine i građevinskog zemljišta u kompleksu Palače Pejačević. Naime nakon provedenog javnog natječaja, tvrtka Gramatinvest za iznos od 4.4 milijun kuna kupila je podrumske prostorije i poslovne prostorije u prizemlju kao i izgrađeno građevinsko zemljište u sklopu Palače. U protuvrijednosti navedenog iznos, Gramatinvest će u potpunosti urediti i prostorije Grada Virovitice koje će se smjestiti u prostorima Palače.

2 1310471035Kako je prilikom potpisa rekao gradonačelnik Kirin, s obzirom da je Palača zaštićeno kulturno dobro, Grad je morao u državni proračun na ime uloženih sredstava uplatiti 1,25 milijuna kuna kako bi se ova kupoprodaja mogla provesti, ali taj isti ili veći iznos biti će vraćen Gradu za daljnja ulaganja i uređenje.
Treba naglasiti da Grad ostaje vlasnik 67% kompleksa dok ostatak pripada privatnom vlasniku, a u sklopu uređenja Palače, uredit će se i trg sa šetalištem, kao dio budućeg centra.

3 1310471383Direktor tvrtke Gramatinvest je naglasio da će tvrtka ukupno uložiti više od 35 milijuna kuna u uređenje te da očekuje završetak radova u roku od dvije godine.
S obzirom da je Grad Virovitica jedan od rijetkih koji nema svoje vlastite prostore, potrebno je što prije krenuti u realizaciju ovog projekta te privesti svrsi predmetnu građevinu kako bi sve gradske službe mogle funkcionirati na jednom mjestu, rekao je na kraju saborski zastupnik Josip Đakić.

Skip to content