Potpisan Ugovor o pravu građenja s tvrtkom Green Power

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas su  u prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktorica tvrtke Green Power obnovljivi izvori energije d.o.o Janja Postružnik potpisali Ugovor o osnivanju prava građenja.Radi se o investiciji koja iznosi oko 34.000.000,00 eura…. Danas su  u prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktorica tvrtke Green Power obnovljivi izvori energije d.o.o Janja Postružnik potpisali Ugovor o osnivanju prava građenja.Radi se o investiciji koja iznosi oko 34.000.000,00 eura odnosno jednoj od najvećih investicija u ovom dijelu Republike Hrvatske, a spomenuta tvrtka planira zaposliti preko 50 novozaposlenih ljudi.  

Direktorica tvrtke Janja Postružnik najavila je da tvrtka Green Power u Poduzetničkoj zoni Sjever namjerava izraditi energanu za preradu biomase sa tehnologijom koja je najnovija u svijetu te da se ne radi o spalionici već o procesu koji nema nikakvih štetnih utjecaja na okolinu i kao takav ekološki je vrlo prihvatljiv. Posebno je zahvalila djelatnicima Grada Virovitice i gradonačelniku Ivici Kirinu na dosadašnjoj odličnoj suradnji koju očekuju i u nastavku realizacije ovog projekta.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je potrebu da se Hrvatska mora brinuti o obnovljivim izvorima energije te ustvrdio da je prema uvjetima EU potrebno imati 20 posto tzv. zelene energije.
– Investicija se radi u dogovoru sa Ministarstvom zaštite okoliša i radi se o projektu koji će biti značajan ne samo za grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju već i za širu regiju. Ugovorom je obuhvaćeno neizgrađeno građevinsko zemljište od 30658 m² koje se nalazi u Poduzetničkoj zoni Sjever i na ovaj način stvoreni su svi preduvjeti za ishođenje potrebnih dozvola i uvjeta kako bi ova investicija što brže zaživjela. To je pilot projekt o čemu dovoljno govori sama vrijednost investicije od 34 milijuna eura i koji rješava problem vezan uz biomasu, a uz novozaposlene stvoriti će i nove vrijednosti rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Kirin i na kraju naglasio da Grad Virovitica na ovaj način želimo pokazati svim drugim stranim partnerima da je kao lokalna samouprava spreman za strane investicije  

Skip to content