Potpisan ugovor o načinu i uvjetima izvođenja građevinskih radova na Palači Pejačević

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je u prostorijama gradske uprave gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Gramatinvest d.o.o. Ivica Matić potpisali Ugovor o načinu i uvjetima izvođenja građevinskih radova na objektima palače Pejačević. Spomenutim Ugovorom utvrđeni su načini i uvjeti izvođenja građevinskih radova – sanacije, rekonstrukcije i izgradnje kompleksa Palače Pejačević na samoj građevini Palače koja u naravi predstavlja zaštićeno kulturno dobro, izgrađenom građevinskom zemljištu (prostor gdje se izgraditi nova zgrada) i unutarnjem dvorišnom trgu površine 2196m².

Ugovorom su određeni i rokovi koji za izvođenje svih građevinskih radova iznose dvije godine te jamstvo za kvalitetu izvedenih radova koji iznosi dvije godine od dana primopredaje radova.

Nakon potpisivanja gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim ugovor jer se napokon pronađen model da ovaj najstariji svjetovni spomenik ponovo zasja u punom sjaju.

– Kada se radi o jednom ovakvom biseru kakav je Palača Pejačević doista je vrijedno vremena i truda da ga se vrati u prvobitno stanje. Taj objekt uz dvorac Pejačević  i crkvu sv. Roka predstavlja osnovu buduće šetnice i iako znam da je sve ovo doista dugo potrajalo, ako sve sretno završi, nitko neće biti sretniji od mene rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Kirin.

U ime investitora direktor Matić najavio je početak radova već ove godine dok se intenzivni radovi zbog vremenskih uvjeta očekuju u proljeće sljedeće godine.

Skip to content