Potpisan ugovor o izgradnji ceste u Poduzetničkoj zoni III

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U ime Grada Virovitice, danas je gradonačelnik Zvonko Kožnjak potpisaougovor s Draganom Prajom, direktorom tvrtke Nikola d.o.o., o izvođenjuradova na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture uPoduzetničkoj zoni III. Poduzetnička zona III osnovana je odlukom Gradskog vijeća GradaVirovitice 2005. godine te je definirana Generalnim urbanističkimplanom na lokaciji južno od Vukovarske ceste na površini od 40 hektara.U ime Grada Virovitice, danas je gradonačelnik Zvonko Kožnjak potpisao ugovor s Draganom Prajom, direktorom tvrtke Nikola d.o.o., o izvođenju radova na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni III.

Poduzetnička zona III osnovana je odlukom Gradskog vijeća Grada Virovitice 2005. godine te je definirana Generalnim urbanističkim planom na lokaciji južno od Vukovarske ceste na površini od 40 hektara. Zemljište je darovala Republika Hrvatska. Grad je prošle godine pokrenuo postupak donošenja Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone III koji će biti usvojen u tijeku ove godine. Svojom veličinom jedna je od najvećih u RH, a na površini od 40 hektara predviđa se preko 50 parcela veličine 3.000 do 30.000 m2. Glavna prometnica u zoni je cesta u ukupnoj dužini od 2.004m.

Na području zone predviđena je izgradnja ceste, biciklističkih i pješačkih staza, zeleni pojas, javna rasvjeta, instalacije vode, kanalizacije, plina, nn mreže, DTK mreže. Projektirana cesta se razvija u dva smjera: sjever-jug u ukupnoj dužini od 1.204m i istok- zapad u dužini od 800m. Cesta sjever-jug, na sjeveru se priključuje na raskrižju postojećih cestu u Vukovarskoj i Vinkovačkoj ulici, a na jugu završava priključkom na buduću cestu koja se pruža paralelno s cestom u ulici Sv. Križa. Cesta istok-zapad pruža se od raskrižja ulica Zlatnog polja i Iločke, gdje je predviđena izgradnja kružnog toka, pa sve do ulice I. Zajca.

Vrijednost investicije je preko 12 milijuna kuna – za projektiranje, izvođenje radova i stručni nadzor. Vlada RH na sjednici održanoj u Virovitici dala je potporu ovom projektu koji se financira iz sredstava Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Fonda za regionalni razvoj RH i proračuna Grada Virovitice.

Danas se potpisuje ugovor o izvođenju radova na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni III sa izabranom tvrtkom „Nikola“d.o.o iz Virovitice u vrijednosti 11.674.548,20 kn.. Početak radova je odmah po potpisu ugovora, a završetak do kraja srpnja 2008. Zbog velikog interesa investitora dio Poduzetničke zone III već je prodan.

Skip to content