Potpisan ugovor o gradnji multifunkcionalne hale za potrebe poljoprivrednih i gospodarskih manifestacija – buduću zgradu sajma Viroexpo

Nakon provedenog postupka javne nabave, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i prokurist tvrtke Gradba d.o.o. iz Brezika, Goran Bardić, potpisali su ugovor o rekonstrukciji nadstrešnice u multifunkcionalnu građevinu za potrebe poljoprivrednih i gospodarskih manifestacija, buduću zgradu gdje će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo i koja će se nalaziti u Virovitici, u krugu bivše vojarne, nedaleko prostora JVP Virovitica.

Vrijednost ugovora iznosi 12.740.013,81 kunu. Time će Virovitičko-podravska županija i grad Virovitica dobiti multifunkcionalnu građevinu, a Međunarodni sajam Viroexpo, napokon više neće biti „podstanar“.

Zemljište za gradnju hale osigurao je Grad Virovitica.

Parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, a trenutno je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za ishođenje akata za gradnju. Na novom parkiralištu nalazilo bi se oko 452 parkirališna mjesta. (vpz.hr, virovitica.hr)

Skip to content