Potpisan Sporazum o rekonstrukciji zgrade Veleučilišta u Virovitici

Danas su u prostorijama Grada Virovitice župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisali Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi rekonstrukcije zgrade Veleučilišta u Virovitici.Danas su u prostorijama Grada Virovitice župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisali Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi rekonstrukcije zgrade Veleučilišta u Virovitici.
Navedenim sporazumom predviđeno je da Virovitičko-podravska županija provede postupak javne nabave, a da se sredstva za izvođenje radova osiguraju iz proračuna Virovitičko-podravske županije 1.000.000,00 kuna i proračuna Grada Virovitice također 1.000.000,00 kuna i to u 2011. i 2012. godini, tj ukupno 4.000.000,00 kuna kao i iz proračuna Republike Hrvatske, sukladno potporama koje u tu svrhu odobre nadležna ministarstva i druge državne institucije, te po potrebi i iz drugih izvora.
Stranke Sporazuma suglasno naznačuju da planirana vrijednost radova na rekonstrukciji zgrade Veleučilišta sa obuhvatom radova navedenih u troškovnicima temeljem procjene projektanta iznosi oko 12.300.000,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin između ostalog podsjetio je da su već do sada učinjene neke od radnji na zgradi Veleučilišta u Virovitici vezane uz sanaciju krovišta i postavljanju nove stolarije, te naglasio da će se upravo ovim Sporazumom ta aktivnost još više ubrzati.

Župan Tomislav Tolušić uz primjetnu sreću potpisanim Sporazumom kojim će Grad i Županija kroz ove dvije godine iz svojih proračuna svaki osigurati po dva milijuna kuna izrazio je i veliku želju da se iduće godine 17. rujna kada slavimo 20 godina od oslobođenje virovitičke vojarne otvori i nova zgrada veleučilišta uz nazočnost branitelja s jedne strane kao naše blistave prošlosti i studenata kao naše svijetle budućnosti.

Ideju je pozdravio i nazočni saborski zastupnik Josip Đakić istaknuvši veliko zadovoljstvo činjenicom da suradnja između Županije i Grada nikada nije bila ovako dobra kao što je to sada, kao i činjenicu da je ove i prošle godine na području Virovitičko-podravske županije otvoreno jako puno novih školskih objekata, pa tako samo prošli tjedan započela gradnja čak tri škole u Grabrovnici, Lozanu i Starom Gradcu.

Skip to content