Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike ustanova u kulturi grada Virovitice

U nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije dr. StjepanaFeketića, glavne tajnice Hrvatskih sindikata djelatnika u kulturi,Ljubice Pilić, predstavnika kulturnih ustanova u gradu Virovitici igradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka, danas je potpisankolektivni ugovor za zaposlenike ustanova u kulturi grada Virovitice.Uz nazočnost župana Virovitičko – podravske županije dr. Stjepana Feketića, glavne tajnice Hrvatskih sindikata djelatnika u kulturi, Ljubice Pilić, gradonačelnika Virovitice, Zvonka Kožnjaka, tajnika Skupštine VPŽ Ivana Horvata i Gradskog vijeća Virovitice, Mirjane Terlecky, te predstavnika kulturnih i sindikalnih ustanova grada Virovitice (Kazalište Virovitica, Gradski muzej, Gradska knjižnica i čitaonica) potpisan je kolektivni ugovor za zaposlenike ustanova u kulturi grada Virovitice.

Župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić, te gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, izrazili su zadovoljstvo potpisanim ugovorom. Osim toga, glavna tajnica Hrvatskih sindikata djelatnika u kulturi, Ljubica Pilić, govoreći o potpisanom ugovoru je naglasila:

– Na ovaj način grad Virovitica se uvrstila među najveći dio gradova u Hrvatskoj koji su potpisali kolektivni ugovor s kulturnim radnicima. Govorim u ime 4000 kulturnih radnika u RH koji su članova koji su članovi Hrvatskog sindikata djelanika u kulturu. Od 186 podružnica u RH, kolektivni ugovor je potpisan sa 168 podružnica.

Skip to content