Potpisan Dodatak Kolektivnom ugovoru za djelatnike u kulturi: povećavaju se plaće djelatnicima Gradskog muzeja, Knjižnice i Kazališta

Grad Virovitica i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru za djelatnike u kulturi. Navedenim je Dodatkom dogovoreno povećanje plaća od 5% od plaće za listopad ove godine te još dva povećanja: 5% od 1. siječnja 2024. i 5% od 1. siječnja 2025.

Grad Virovitica i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi 2021. godine sklopili su Kolektivni ugovor za djelatnike u kulturi Grada Virovitice koji se odnosi na Gradsku knjižnicu i čitaonicu, Gradski muzej i Kazalište Virovitica. Tim je ugovorom dogovoreno, s obzirom da su ustanove u kulturi zaostajale po pitanju povećanja plaća, da će se kroz naredne četiri godine (od 1. srpnja 2021., 1.1. 2022., 1.1.2023. te 1.1. 2024.) linearno povećavati plaće zaposlenicima za 5%. Nakon velike inflacije, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi zatražio je kolektivno pregovaranje s Gradom Viroviticom o povećanju plaća te je tako Grad Virovitica, zajedno s Virovitičko-podravskom županijom, kao suosnivačem Kazališta Virovitica, s istima dogovorio izvanredno povećanje, mimo ranije ugovorenih povećanja, koje nastupa već 1. listopada za dodatnih 5%, zajedno s ostalim ugovorenim povećanjima uključujući 1.1. 2025.

– S obzirom da su virovitičke ustanove u kulturi ostvarile brojna velika postignuća (nagrade i priznanja), i još uvijek osvajaju, smatramo da će i djelatnici biti zadovoljni te da će im ovo biti svojevrsni poticaj i zahvala na svemu onome što čine za boljitak razvoja kulture u Virovitici – poručio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

(virovitica.hr)

Skip to content