Postavljen prvi eksponat “Virovitičkog parka znanosti” – Glazbena ograda

U suradnji sa gradskom razvojnom agencijom VTA, Turistička zajednica grada Virovitice napisala je projekt “Virovitički park znanosti”. Projekt je prijavljen na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini te je odobrenim sredstvima financirano postavljanje prvog eksponata budućeg “Virovitičkog parka znanosti” – Glazbene ograde.

“Park znanosti” je autorski projekt g. Luke Veverca koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj Parka čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

S obzirom na Visoku školu za management u turizmu i informatici te na skorašnje otvaranje studentskog doma u Virovitici,  Virovitički park znanosti predstavlja logičan sljedeći korak ka brendiranju Virovitice kao “grada znanja”. Osim zabavnog i edukativnog sadržaja, Glazbena ograda predstavlja i inovativnu turističku atrakciju, jedinstvenu u ovom dijelu Hrvatske.

Glazbena ograda – Stvaranje glazbenih melodija nikada nije bilo lakše. Koncept i struktura “Glazbene ograde” pruža posjetiteljima “Parka znanosti” doživljaj sviranja određene melodije. Udaranjem metalnih cijevi uzduž ovog eksponata posjetitelj će u hodu odsvirati melodiju Ludwiga van Beethovena poznatu kao „Oda radosti“ koja je dio njegove Devete simfonije.

 

 

Skip to content