Posjet Volkera Fritzemeiera Skloništu za životinje Virovitica

skloniste 1U nedjelju, 11.5.2014., u poslijepodnevnim satima Volker Fritzemeier posjetio je Sklonište za životinje Virovitica gdje su ga dočekali članovi i članice udruge Laki te predstavnici Ambulante za male životinje Feliks.
Volker Fritzemeier predsjednik je njemačke udruge za zaštitu životinja Tierschutz Förderverein, predsjednik Projekta za zaštitu životinja Hrvatska e.V, dobrotvor i aktivist na području zaštite životinja. Svojim putovanjima po Hrvatskoj i regiji skuplja podatke radi izvještaja o stvarnoj slici stanja i preporukama o unaprjeđenju položaja životinja.
Prilikom posjete gospodin Vlaker pohvalio je rad Skloništa za životinje i Udruge čije je osnivanje bila jedna od njegovih preporuka kada je prije dvije godine prvi puta bio u Virovitici. Kao važnu stavku istaknuo je suradnju s lokalnom vlašću jer je to jedini način na koji ovakvi prostori i organizacije mogu djelovati s obzirom na financiranje. U razgovoru se dotaknulo i pitanje zakonodavstva te kako je bez provedbi propisa i najbolji zakon beskoristan te da je to područje na kojem treba djelovati.
Dogovorena je buduća suradnja i povezivanje s ostalim organizacijama na državnom i međunarodnom nivou kako bi se povećala kvaliteta rada.
(Tekst: Udruga Laki; Fotografije: jb)

Skip to content