Posao će dobiti 9 nezaposlenih žena – Organizaciji slijepih Virovitičko-podravske županije odobreno 1.381.799,78 kuna u sklopu Programa „Zaželi“

Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije dobila je zeleno svjetlo za financiranje projekta „Program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama“ putem kojega će se zaposliti ukupno 9 osoba. Odluku o financiranju donijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a o kvaliteti projektnog prijedloga govori i broj bodova koji je ostvaren prilikom ocjenjivanja – od maksimalno mogućih 110, projekt je ocijenjen sa 107 bodova. Projektnu prijavu u suradnji s prijaviteljem izradila je Razvojna agencija VTA.

Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost teže zapošljivih žena, olakšati im pristup tržištu rada i ojačati radni potencijal i znanje te pružiti podršku i pomoć osobama u nepovoljnom položaju – slijepim i slabovidnim osobama s područja Virovitičko-podravske županije. Zaposlit će se 8 žena iz ciljane skupine Poziva (na 24 mjeseca) te jedna osoba na mjesto voditelja projekta (na 30 mjeseci).

Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije projekt će provoditi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica te Centrom za socijalnu skrb.

Prva projektna aktivnost odnosi se na zapošljavanje žena u svrhu pružanja pomoći osobama u nepovoljnom položaju. Kroz dvije godine provedbe projekta 8 žena pružat će pomoć za 40 osoba u nepovoljnom položaju. Druga projektna aktivnost odnosi se na provođenje programa osposobljavanja istih tih žena za poslove koji su potrebni na lokalnom području kako bi po završetku projekta postale konkurentnije na tržištu rada.

Vrijednost projekta iznosi 1.381.799,78 kn i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održat će se u srijedu, 30. svibnja 2018. godine u Karlovcu. (virovitica.hr, vta.hr)

Skip to content