Ponos Virovitice i Virovitičko-podravske županije: Glazbena škola Jan Vlašimsky je najbolja glazbena škola u Hrvatskoj

U prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, prema odluci članova Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, koje već više od šezdeset djeluje na unapređivanju i poboljšavanju stručnog znanja i stalnom usavršavanju članova, Glazbena škola Jan Vlašimsky iz Virovitice je u utorak navečer, proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj.

Priznanje je uručeno ravnatelju Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica Damiru Mihaljeviću, a na ovoj svečanosti, nazočili su, između ostalih i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Glazbena škola Jan Vlašimsky, dokaz je kako se i iz male sredine, ali uz kvalitetan, predan i vizionarski rad, mogu ostvariti sjajni rezultati i na tome čestitam i ravnatelju i marljivim djelatnicima i našim vrijednim učenicima i njihovim roditeljima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Glazbena škola Jan Vlašimsky ima šest odjela (teoretski, puhači, tambura, harmonika, gitara i klavir), koji su na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima ostvarili sjajne rezultate, kako ove, tako i prijašnjih godina, a priznanje za “najbolju glazbenu školu u Hrvatskoj” plod je svih tih rezultata.

Prema riječima ravnatelja Damira Mihaljevića, talenti ne vrijede ništa ako se nemaju kome pokazati. Da bi mogli putovati Hrvatskom i Europom pokazujući talente, ponajviše su zaslužni Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija i svi sponzori koji su imali sluha za potrebe Glazbene škole, a koji tako podržavaju rad škole.
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin je pak istaknuo.

Ponosan sam. Vidljivo je da škola radi stvari koje su ne samo na ponos grada Virovitice, već i cijele RH. Kad se zbroje sve nagrade i sve ono što su dosad ostvarili na natjecanjima, pogotovo na glazbenim festivalima, onda su to postignuća koja ovu školu stavljaju u sam vrh. Čestitam ravnatelju, nastavnicima, našim mladim glazbenicima i njihovim roditeljima. Virovitica napokon ima jednu veliku sjajnu zvijezdu u Republici Hrvatskoj, oduvijek smo bili poznati po glazbi, a ovo je samo potvrda rada i truda ljudi koji rade ovdje – naglasio je Ivica Kirin, naglašavajući kako je pripremljen projekt izgradnje nove srednje Glazbene škole koji je prijavljen nadležnom Ministarstvu. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Dajana Poljanac)

Skip to content