Pomoćnik ministra Nenad Križić, dodijelio je petorici branitelja i stradalnika iz naše županije, rješenja za dodjelu stana, kredita i financijske potpore Ministarstva hrvatskih branitelja

Na prigodnoj svečanosti održanoj u zgradi Virovitičko-podravske županije, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, dodijelio je pet rješenja za dodjelu stanova, kredita i financijske potpore Ministarstva hrvatskih branitelja.

Tako je 30-postotni hrvatski ratni vojni invalid Marijan Foro iz Čađavice, pripadnik legendarnih Tigrova, dobio stan u Belišću. Istodobno financijske potpore, te stambene kredite dobili su: Kata Dudović iz Slatine, Igor Bogdan iz Špišić Bukovice, Zlatko Maraković iz Vukosavljevice i Mario Široki iz Gradine.

Govoreći o dodjeli stanova pomoćnik ministra Nenad Križić istaknuo je da je u Virovitičko-podravskoj županiji 214 branitelja i stradalnika koji čekaju da im se riješi stambeno pitanje.
– Ministarstvo hrvatskih branitelja ima intenciju u roku od 10 godina stambeno zbrinuti sve naše stradalnike i ratne vojne invalide koji su podnijeli zahtjev i nalaze se na listi prvenstva stambenog zbrinjavanja. Virovitičko-podravska županija ima 214 zahtjeva. Ministarstvo hrvatskih branitelja, zahvaljujući ministru Tomi Medvedu, u kontinuitetu rješava stambena pitanja. Na području Virovitičko-podravske županije, 2015. godine, bila su 2 kredita ukupne vrijednosti oko 200.000,00 kuna. Godinu kasnije, bio je jedan kreditni zahtjev, vrijedan oko 180.000,00 kuna. A prošle, 2017. godine, dodijeljeno je 5 stanova, odnosno 19 kredita u iznosu od oko 1.900.000,00 kuna i tu se jasno vidi napredak i briga za naše branitelje i stradalnike – naglasio je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Zahvalu Ministarstvu hrvatskih branitelja, podcrtali su svi nazočni, među kojima su bili i: zamjenik župana Darko Žužak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, načelnik PU Virovitičko-podravske Siniša Knežević, kao i Zdenko Blažičević, član Odbora za hrvatske branitelje VPŽ.

Na pomoći oko zbrinjavanja zahvalio je hrvatski ratni vojni invalid Marijan Foro, koji je zahtjev podnio još 2007. godine:

– Do sada sam živio u lošim uvjetima. Sretan sam što je dolaskom novog tima, predvođenog ministrom Tomom Medvedomi pomoćnikom ministra Nenadom Križićem, moja noćna mora prestala. Bio sam branitelj dragovoljac, pripadnik legendarnih Tigrova, potom 12 godina profesionalni vatrogasac, a zbog ovog stana sam neizmjerno sretan – podcrtao je Marijan Foro. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content