Pomaže kod bolesti dišnih sustava, alergija, migrena, depresije – u Virovitici otvorena četvrta api-komora u Hrvatskoj

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Preko puta virovitičkog Malog parka nalazi se Pčelarski obrt Jakupec koji je ujedno druga točka turističke rute na temu meda i pčelarstva koja se uspostavlja u sklopu projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“. Obitelj Jakupec pčelarstvom se bavi godinama, a svoju ponudu su proširili i obogatili otvaranjem api-komore – četvrte takve u Hrvatskoj. Api-komora pomaže pri liječenju svih bolesti povezanih za dišnim sustavom, alergija i astme.

U api-komori udišete ljekoviti zrak iz košnice koji sadrži mješavinu peluda, propolisa, matične mliječi, meda, voska te čak i pčelinjeg otrova. U komori se sjedi pola sata i vrlo je bitno duboko disati. Mogu je posjetiti svi, čak i djeca. Tretman traje pola sata te pomaže kod bronhitisa, alergija, migrena, glavobolja i depresije, a vrlo je dobar je i za sportaše, rekla je Katarina Jakupec, vlasnica obrta Api inhal Jakupec.

Otvorenju su nazočili te se ujedno upoznali s blagodatima apiterapije i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima i suradnicima, kao i direktori i ravnatelji gradskih institucija i ustanova.

Otvorenju api-komore u Virovitici nazočila je i dr.sc. Gordana Hegić, predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva koja je istaknula da je kod apiterapije naglasak na preventivi, odnosno na svakodnevnoj upotrebi pčelinjih proizvoda s ciljem očuvanja zdravlja i poboljšanja kvalitete života.

Naravno, ukoliko dođe do bolesti, pčelinji proizvodi tu mogu biti odlični saveznici u liječenju organizma. Kada govorimo o blagotvornim svojstvima pčelinjih proizvoda i apiterapiji, govorimo o pčelinjim proizvodima koji su proizvedeni od strane domaćih, lokalnih pčelara, rekla je dr.sc. Gordana Hegić. (virovitica.hr, foto: M. Bašić, M. Lukačić)

Skip to content