Položen temeljni kamen za zgradu POS-a

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je u Južnom bloku u Virovitici u nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Grge Ivezića…Danas je u Južnom bloku u Virovitici u nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Grge Ivezića, i drugih uvaženih gostiju postavljen kamen temeljac za izgradnju višestambene zgrade namijenjene mladim obiteljima prema programu poticane stanogradnje.

Zgrada će biti izgrađena na 4 etaže s ukupno predviđenih 20 stanova čija površina iznosi 1253 metara kvadratnih. Izvođač radova biti će tvrtka Nikola d.o.o. iz Virovitice koja je na temelju javnog natječaja izabrana za najboljeg ponuditelja, a ukupna vrijednost radova iznosi 6.000.000,00 kuna.

– Ovo je veliki korak za Viroviticu jer na ovaj način Grad Virovitica želi zadržati mlade obitelji, ali i deficitarne kadrove. Posebno bih se zahvalio Gradskoj upravi na odlično odraženom poslu i najavio bih da uskoro kreće i velika anketa za građane grada Virovitice kako bi se utvrdilo koliko je onih koji žele živjeti u zgradama kolektivnog stanovanja, a koliko njih želi imati vlastitu kuću rekao je tom prilikom gradonačelnik Grad Virovitice Ivica Kirin.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić izrazio je osobito zadovoljstvo polaganjem kamena temeljca za prvu zgradu poticanje stanogradnje u našoj županiji, ali i najavio da će uskoro ovim primjerom krenuti i grad Slatina.
Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je da se kroz ovakve projekte želi zadržati i zaposlenost na našem području budući da je izvođač radova iz Virovitice jer se samo na taj način kroz nove projekte možemo boriti protiv nezaposlenosti i recesije.

Direktor APN-a Grga Ivezić naglasio je izvanrednu suradnju sa Gradom Viroviticom, čijom zaslugom je postignuta daleko niža cijena od one maksimalne koja iznosi 1109 €, te čestitao i na novim ambicijama, a to je potpuno opremljeno građevinsko zemljište sa ishođenim građevinskim dozvolama. Istakao je i zadovoljstvo što je sa izvođačem radova dogovoreno da će ovaj projekt biti završen za samo 365 dana kada bi se stanarima trebali uručiti ključevi.

Skip to content