Položen temeljni kamen za nadogradnju Cvrčka

Na prigodnoj svečanosti, gradonačelnik grada Virovitice, Ivica Kirin i župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, položili su temeljni kamen za početak radova nadogradnje Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici.1 1250247671Na prigodnoj svečanosti, gradonačelnik grada Virovitice, Ivica Kirin i župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, položili su temeljni kamen za početak radova nadogradnje Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici. – Zadovoljstvo mi je jer gradimo vrtić, jer postoji potreba za njim. U Virovitici je broj djece u porastu i želja nam je da se prošire kapaciteti i da djeca mogu ići u vrtić te da svi oni mališani koji nisu pronašli svoje mjesto ove godine, imaju svoje mjesto dogodine kada se vrtić izgradi. I ovo je jedna od niza stvari koju radimo za našu djecu. Ovo je projekt Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Grada Virovitice u čemu je svojim nesebičnim zalaganjem umnogome pripomogao gradonačelnik Ivica Kirin, dok će se Virovitičko-podravska županija uključiti s opremanjem novog prostora vrtića Cvrčak – kazao je između ostalog župan Tomislav Tolušić.

Obraćajući se nazočnima, gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, kazao je sljedeće: – Sve ovo što radimo, radimo za našu djecu i za grad Viroviticu. Na ovaj način stvaramo uvjete svoj djeci za normalno djetinjstvo, od predškolskog razvoja pa nadalje. I ovo je još jedan dokaz da u Viroviticu dolaze nove generacije, novi stanovnici. Mnogo se radi i na području grada Virovitice ali i Virovitičko-podravske županije, jer u posljednje dvije godine izgrađeno je i započeto s gradnjom više škola nego u posljednjih 30 godina.

Vrijednost radova koje će u najvećoj mjeri sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva iznositi će 5.600.000,00 kuna. Rok završetka je ožujak 2010. godine. Početku otvaranja radova uz brojne pročelnike Upravnih odjela grada Virovitice, visoke uzvanike, nazočio je i zamjenik župana Zdravko Dijaković, dok je radove blagoslovio fra Vjekoslav Kocijan.

Skip to content