Položen temeljni kamen za izgradnju novog pogona i hale tvrtke Domus u Poduzetničkoj zoni III

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas su u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni III saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Domus Igor Bajser položili temeljni kamen i na taj način obilježili početak radova na izgradnji pogona za proizvodnju kuhinjskog i kupaonskog namještaja te hale…

Danas su u virovitičkoj poduzetničkoj zoni III saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Domus Igor Bajser položili temeljni kamen i na taj način obilježili početak radova na izgradnji pogona za proizvodnju kuhinjskog i kupaonskog namještaja te hale skladišno-distribucijskog centra s proizvodnjom gredica.

U zatvorenom pogonu veličine 3500 m² i vanjskoj hali koja će se prostirati na 6500 m² kroz investiciju čija će vrijednost iznositi oko 12.000.000 kuna tvrtka Domus planira zaposliti i 10 novih djelatnika, a otvorenje se očekuje na jesen.

Tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je obitelj Bajser kao pozitivan primjer dobrog poslovanja te najavio još nekoliko budućih investicija budući da je samo u mjesecu travnju obavljeno desetak razgovora sa potencijalnim investitorima. Najavio je i da Grad Virovitica priprema izgradnju mega-zone koja će se prostirati na oko 4.000.000 m² što će uz dosadašnje kapacitete sigurno osigurati veliki  razvoj poduzetništva. Zahvalio se je i medijima koji prate projekte u zonama kao i svima koji na bilo koji način pomažu na promociji naših zona kako bi se otvorilo što više radnih mjesta. Na kraju je poručio da od kukanja i plakanja nema pomoći već da  se samo napornim radom svih može doći do novih radnih mjesta i još jednom pozvao sve potencijalne investitore da dođu u Grad Virovitice i uvjere se u sve pogodnosti koje im se nude.

Saborski zastupnik Josip Đakić naveo je Viroviticu kao pozitivan primjer kako se treba raditi što se i vidi iz činjenica da se svako malo nalazimo u ovakvim prigodama. Naglasio je i veliku potporu koju Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica nude poduzetnicima i pozvao ih da to iskoriste kako bi se sav trud koji je uložen od stjecanja zemljišta do uređenja zona što prije isplatio. Na kraju je izrazio zadovoljstvo što ima sve manje slobodnog zemljišta u Poduzetničkoj zoni III kao i činjenicom da projekt izgradnje mega-zone u gradu Virovitici odlično napreduje što će posebno doći do izražaja izgradnjom auto-ceste.

(photo Kristijan Toplak)  

Skip to content