Položen temeljni kamen za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na prigodnoj svečanosti, polaganjem temeljnog kamena, u Virovitici, u krugu OB Virovitica, označen je početak radova na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije. Svečanosti su između ostalih nazočili, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Skupštine VPŽ Josip Novogradec, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus i mnogi drugi…

Temeljni kamen zajedno su položili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Ivica Kirin i ravnatelj Zavoda Miroslav Venus. Vrijednost radova koje će izvesti građevinska tvrtka Croming iz Pitomače, uz kooperante Slavić inženjering i Termo Joso iznosi oko 9.300.000,00 kuna, a rok za završetak izgradnje zgrade je ožujak 2013. godine.

Gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije, nastavak je kontinuiranog ulaganja u zdravstvo na području naše županije. Tako je u posljednje tri godine dograđen prostor Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, uređen je laboratorij za hranu Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok VPŽ, osnovan Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a otvorena je i nova zgrada Opće bolnice Virovitica, najveća investicija u zdravstvu u posljednjih nekoliko desetljeća, čija je vrijednost veća od 80 milijuna kuna…

Obraćajući se nazočnima, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok Miroslav Venus, zahvalio se je Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici na pruženoj pomoći prilikom ostvarivanja brojnih projekata Zavoda. Gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin, podcrtao je kako se grad institucionalno popunjava što je sigurno važno i za njegov gospodarski razvoj. Osim toga, najavio je i završetak parkirališta oko bolnice na zadovoljstvo pacijenata i djelatnika. Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, istaknuo je kako se ovim projektom „približavamo priči oko završetka obnove svih objekata na području VPŽ, objekata zdravstvene zaštite u što su uložena ogromna sredstva za očuvanje i unapređenje zdravlja. Saborski zastupnik Josip Đakić, istaknuo je kako je i dosadašnji rad u Zavodu za javno zdravstvo sv. Rok VPŽ, znatno doprinosio zdravlju svih žitelja naše županije, te je naglasio kako je siguran da će i nova poslovna zgrada dati dodatni poticaj kako bi se to još više unaprijedilo na korist svih naših žitelja.

U novoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije smjestit će se laboratoriji i sve ono čime se i bavi Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije odnosno, javno zdravstvo; epidemiologija; mikrobiologija; zdravstvena ekologija; školska medicina, Uprava, djelatnost javnog zdravstva, zdravstvene zaštita mentalnog zdravlja i izvan bolničko liječenje ovisnosti.
(r.c./k.t.)

Skip to content