Položen temeljni kamen za izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe

Jučer su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Baturina d.o.o. Zdravko Baturina položili temeljni kamen…1 1305698436Jučer su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Baturina d.o.o. Zdravko Baturina položili temeljni kamen i na taj način obilježili početak radova na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe s pratećim sadržajima: parkiralištima, kolnim prilazom, pristupnim cestama i pješačkim stazama. Dom će se nalaziti u Ulici kralja Petra Krešimira između Vodocrpilišta Bikana i rijeke Odženice.

2 1305702377Investitor radova je virovitička obiteljska tvrtka Baturina, koja danas zapošljava 26 stalno zaposlenih djelatnika, a započela sa radom 1996. godine otvaranjem fitnes centra da bi kasnije djelatnost proširili na zdravstvenu njegu u kući i kozmetički salon. Tvrtka će u izgradnju Doma, kapaciteta za 200 osoba, u kojoj će nova radna mjesta naći 53 osobe investirati 12.700.000,00 kuna, a radove koje izvodi tvrtka Hrid iz Valpova trebali bi biti završeni krajem slijedeće godine. Projekt u sebi sadrži izgradnju restorana, ambulante, kapelice, male trgovine i druge društvene sadržaje i kao takav bit će najveći privatni dom za starije i nemoćne osobe u Republici Hrvatskoj.

3 1305698436Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se je obitelji Baturina što su ovakvu investiciju odlučili realizirati u svom gradu te naglasio da je jako sretan što je to već jedna u nizu velikih investicija koja se pokreće ove godine. Dotaknuo se je i uređenja rijeke Odženice koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta za čiju revitalizaciju se već radi studija i koja će u budućnosti predstavljati jedno od najljepših mjesta u našem gradu. 

4 1305698436

5 1305698436Župan Tomislav Tolušić istaknuo ja da Virovitičko-podravska županija stati iza ovog projekta sa sufinanciranjem dijela troškova za projektnu dokumentaciju kao i sa sufinanciranjem 3.000,00 kuna po svakom novozaposlenom djelatniku. 

6 1305702377Saborski zastupnik Josip Đakić uz pohvale obitelji Baturina između ostalog rekao je da realizacija ovog projekta znači i europski standard za osobe treće životne te obećao maksimalnu pomoć kako bi se on što prije ostvario.Naglasio je i da je ovo još jedan pokazatelj naglog razvoja Virovitice u proteklih nekoliko godina i da bi kao takav ovaj grad trebao biti ogledni primjer mnogima u svim sferama našeg društva.  (foto: K. Toplak) 

Skip to content