Poljska potvrdila nastup na Viroexpu 2014

fotografija-1Temeljem dogovora i koordinacijom HGK – Županijske komore Virovitica, izaslanstvo „Viroexpo-a“ se, u Veleposlanstvu Republike Poljske Odjelu za promociju trgovine i ulaganja u Zagrebu, susrelo s Marekom Lyzwa ministrom savjetnikom i Marekom Suchowiejko prvim tajnikom. Cilj susreta bio je definiranje modalitete nastupa Poljske na 19. Viroexpo-u, na kojem Poljska sudjeluje od 2002. godine, kada je bila i „Zemlja partner“ sajma.

Marek Lyzwa ministar savjetnik u Odjelu za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Poljske u Zagrebu, istaknuo je dobre i prijateljske odnose između Poljske i Hrvatske, te da Poljska bilježi najbrži gospodarski razvoj u EU i najveća strana ulaganja, kao i iskazani interes poljskog gospodarstva i investitora za ulaganje na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske u cjelini.

U izaslanstvu Viroexpo-a su bili: Vladimir Ivoš predsjednik HOK – POK Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora „Viroexpo-a“, Milan Vanđura direktor HGK – Županijske komore Virovitica, član Organizacijskog odbora sajma „Viroexpo“, Suzana Kolesarić viši stručni suradnik HGK – ŽK Virovitica, član Organizacijskog odbora „Viroexpo“ i Igor Andrović direktor sajma „Viroexpo“.

U razdoblju 01.01. – 30.06. 2013.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Poljske iznosila je 1,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 0,2 mil.$, uvoz 1,2 mil. $, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od -1 mil. $. (hgk)

Skip to content