Poljoprivrednicima na raspolaganju 360 milijuna kuna za biljnu proizvodnju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ organizirala je, u suradnji s Gradom Viroviticom te općinama Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina i Suhopolje te Razvojnom agencijom VTA i DRAFT-om, informativne radionice vezane za raspisani natječaj za provedbu Podmjere 4.1. za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor biljne proizvodnje.

Posljednja u nizu radionica održana je u gradskoj vijećnici u Virovitici te su tom prilikom nazočni upoznati s pojedinostima natječaja u sklopu kojeg je poljoprivrednicima na raspolaganju 360 milijuna kuna za biljnu proizvodnju. Od toga je 200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva, 70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe, 70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva te 20.000.000,00 kuna za sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi projekti su ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prijave na Natječaj zaprimat će se od 15. ožujka do 16. travnja 2018. godine. (virovitica.hr, apprrr.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content