Policija uputila upozorenje vozačima i pješacima za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Tijekom narednih dana se prigodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih.

Stoga je policija uputila upozorenje vozačima da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu. Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Od utorka, 01. studenog će započeti i zakonska obaveza korištenja dnevnih svjetala na vozilima, odnosno na vozilima će trebati biti upaljena svjetla tijekom cijeloga dana, a ne samo noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Nepoštivanje ove zakonske odredbe je kažnjivo novčanom kaznom od 300 kuna.

Policijski službenici će i nadalje, a posebno u dane predstojećih blagdana i tijekom vikenda pojačano djelovati u cilju osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu, najavili su (www.icv.hr)

Skip to content