Policija i HAK dijele reflektirajuće prsluke

IMG_4886S obzirom na stanje sigurnosti u prometu na području policijske uprave, 20. i 21. studenoga biti će provedena preventivna akcija podjele reflektirajućih prsluka biciklistima. Od početka ove godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske biciklisti su uz pješake posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu, pa su i postupanja u prometu usmjerena na nadzor i zaštitu biciklista. Posebno je problematika povećana nastupanjem hladnijih dana, magle i mraka već u poslijepodnevnim satima.

Na virovitičkom području akcija će biti provedena u suradnji s Autoklubom Virovitica s kojim će biti provedena i preventivna aktivnost podjele bljeskalica učenicima nižih razreda Osnovne škole A. Cesarca, Špišić Bukovica.

U ovoj preventivnoj akciji na području policijske uprave, biti će podijeljeno ukupno 120 reflektirajućih prsluka koje su osigurali Autoklub Virovitica i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

Podjela reflektirajućih prsluka, provoditi će se na ugroženim dionicama, odnosno mjestima na kojima je evidentirano događanje prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti i na mjestima na kojima je zbog neosvjetljenosti sigurnost biciklista u prometu posebno ugrožena. (viroviticko-podravska.policija.hr; icv.hr;

Skip to content