Polaznicima edukacije u sklopu Bee2Be projekta dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju za zvanje pčelar

Na godišnjoj skupštini Udruge pčelara „Virovitica“ predsjednik Dubravko Milanović kao jednu od značajnih aktivnosti u koju su bili uključeni članovi udruge istaknuo je provedbu projekta “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute”.

Nositelj projekta akronima Bee2Be bio Grad Virovitica, a provodio se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

Tema projekta bila je upravo pčelarstvo s obzirom na to da je naša županija poznata po proizvodnji meda te se na ovaj način želi promovirati med i pčelinji proizvodi. Tako je, između ostalog, na temu meda i pčelarstva obnovljen i virovitički Mali park te je uspostavljena tematska prekogranična „Bee-safari“ turistička ruta koja povezuje pčelare s područja Virovitičko-podravske županije i Županije Baranja. Jedna od aktivnosti bila je i obuka zainteresiranih za zvanje pčelar te su ovom prigodom onima koji su uspješno prošli edukaciju dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju, a uručio im ih je zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, zajedno s Dubravkom Milanovićem.

Uvjerenje o osposobljavanju za zvanje pčelar: Vesna Balint, Antonio Balint, Denis Bardić, Sandra Barić, Iva Blažev, Mladen Brođanac, Slađana Egri, Ružica Erhatić, Marica Ferenc, Danko Flisar, Ivan Gavranović, Drago Grgić, Ivana Horvat, Andrea Ivanković Klasić, Žaklina Jugović, Denis Jurlina, Ljubica Kajić, Krunoslav Klasić, Josip Mađar, Vladimir Manjkas, Ivan Pemper, Rajka Sabljak, Marin Švraka, Danijel Vujić, Vinko Zdjelarević i Kristijan Živković. (virovitica.hr)

Skip to content