Polaganjem kamena temeljca obilježen početak radova na izgradnji Područne škole u Taborištu

Svečanim polaganjem kamena temeljca, danas je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin označio početak radova na izgradnji Područne osnovne škole Taborište koja će se nalaziti u Podravskoj ulici, iza Trgocentrove samoposluge.Svečanim polaganjem kamena temeljca, danas je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin označio početak radova na izgradnji Područne osnovne škole Taborište koja će se nalaziti u Podravskoj ulici, iza Trgocentrove samoposluge.  Buduću školu u Taborištu pohađati će 60 učenika koji sada svoje osnovno obrazovanje pohađaju pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić.

Osim školske zgrade koja će sadržavati dvije učionice i dva kabineta na površini od 850 četvornih metara, školovanje budućih učenika bit će obogaćeno dodatnim sadržajem. Naime, u blizini školske zgrade nalaziti će se suvremeno opremljeno igralište te parkiralište sa sedam parkirališnih mjesta.

Nakon provedbe natječaja Javne nabave, poslovi na izgradnji škole pripali su tvrtki Nikola d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost radova procijenjena je na 2,6 milijuna kuna.

Otvarajući radove gradonačelnik Kirin je naglasio kako će se u Virovitici graditi i treća osnovna škola kapaciteta 600 učenika. Buduća škola trebala bi se nalaziti na prostoru nekadašnje virovitičke vojarne čime bi u narednih dvije do tri godine, Virovitica podigla standard osnovnoškolskog obrazovanja na  standard u EU.

Svečanosti polaganja kamena temeljca nazočili su: saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Željka Grahovac, župnik župe sv. Leopolda Mandića Vicko Obradović, ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Josip Strmečki, te brojni drugi.

(A. Jurkin)

Skip to content