POKLON ZA MALE ZNANSTVENIKE Grad Virovitica i Savjet mladih donirali dječjem vrtiću moderan mini mikroskop

Moderan dječji mikroskop stigao je danas u Dječji vrtić Cvrčak Virovitica, a riječ je o poklonu koji je, u suradnji s Gradom Viroviticom, za mališane nabavio Savjet mladih Grada.

Mikroskop su vrtićarcima predale zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice Edita Vidak.

Prema riječima ravnateljice vrtića Sandre Moslavac, mikroskop će koristiti sve predškolske skupine u zgradi 2 (Starčevićeva) za istraživačke aktivnosti.

Istražujući i radeći na različitim projektima obogaćujemo svoj odgojno-obrazovni rad i doprinosimo još većoj kvaliteti vrtića, kaže S. Moslavac.

Mikroskop je zaobljenog i jajolikog oblika te je kao takav lakši za držanje djeci. Može se povezati s računalom te tako zahvaljujući mini mikroskopu stvari postaju izuzetno velike. Također, mikroskop ima i gumb pomoću kojeg se sve što se gleda može fotografirati.
Mališane je poklon jako razveselio te jedva čekaju pokrenuti mikroskop kako bi promatrali bube, paukove, mrave… (virovitica.hr)

Skip to content