POKLANJAM TI KNJIGU: Učenici Katoličke osnovne škole darivali najmlađe pacijente

Učenici od 1. do 4. razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici, posjetili su Odjel za pedijatriju virovitičke Opće bolnice.

U prosincu, mjesecu darivanja, najljepšem godišnjem dobu, vremenu došašća, kada je svaki trenutak proveden s bližnjima posebno važan i dragocjen, kada bismo trebali više vremena provesti u nastojanju pronalaženja unutarnjeg mira, poniznosti, radosti srca i molitvi s Bogom, učenici od 1. do 4. razreda u pratnji knjižničarke Alene Gladović i pedagoginje Maje Ivanković, posjetili su Odjel za pedijatriju Opće bolnice Virovitica.

Učenici Katoličke škole, tijekom mjeseca studenoga i povodom obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, prikupljali su knjige i slikovnice kako bi ih poklonili najmlađim pacijentima Odjela za pedijatriju Opće bolnice Virovitica i razveselili ih posjetom. Kako u Republici Hrvatskoj svake godine knjižnice organiziraju brojne aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, tako je i školska knjižnica Katoličke osnovne škole Virovitica uvrstila u svoj kurikulum mogućnost posjeta Odjela za pedijatriju pod nazivom “Poklanjam ti knjigu”.

Učenici su se zajedno s roditeljima aktivno uključili u ovu akciju u kojoj je prikupljen veliki broj knjiga koje smo odlučili pokloniti u prosincu. Ovom humanitarnom akcijom želja je bila potaknuti učenike na važnost dijeljenja, humanost i brigu o drugima – izjavila je knjižničarka te dodala kako su ih na Odjelu za pedijatriju srdačno dočekali: ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, voditeljica Odjela Edita Smiljanić, glavna sestra Odjela Emilija Jančevski i ostali djelatnici Odjela za pedijatriju.

Osim slikovnica i knjiga, učenici 3. razreda izradili su veseli plakat za mališane, Drvo prijateljstva koji će krasiti prostore dječje igraonice.

Na ovoj lijepoj gesti i poklonima zahvalila im je dr. Edita Smiljanić, voditeljica Odjela za pedijatriju virovitičke Opće bolnice.

Hvala od srca našim malim dobročiniteljima. Malim pacijentima je jako važna svaka knjiga, slikovnica i igračka, one su neizostavan i važan dio svakog djetinjstva. Raduje nas što na našem Odjelu i igraonici roditelji zajedno s djecom biraju knjige i slikovnice, zajedno čitaju i igraju se pa je djeci tako puno lakše boraviti u bolnici – kaže dr. Edita Smiljanić.

Napominje kako se uz najmlađe pacijente s područja Virovitičko-podravske županije na Odjelu za pedijatriju liječe i djeca iz drugih županija te da je ovaj odjel virovitičke bolnice tražen zbog prepoznate kvalitete medicinske usluge, stručnosti i toplog pristupa liječnika i medicinskog osoblja, a koji su djeci na raspolaganju 24 sata dnevno.

Pacijenata je puno, kaže dr. E. Smiljanić, kao i na drugim odjelima. Nema praznika, blagdana, vikenda, pacijenti su prvi i trebaju najbolju moguću njegu, sedam dana u tjednu. Na svom putu do zdravlja, na kojem ih prate roditelji, liječnici i osoblje, mali pacijenti sada će imati i važnu pomoć novih bajki i priča, zahvaljujući donaciji virovitičke Katoličke osnovne škole. (www.icv.hr, www.os-katolicka-vt.skole.hr, mlo)

Skip to content