Poduzetničke zone grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije predstavljene na «Ulagačkoj konferenciji« u Pečuhu

U Pečuhu, Mađarska, 01. lipnja 2010. god., održana je ulagačka konferencija, na kojoj su sudjelovali mađarski i hrvatski predstavnici iz Gospodarskih komora, Agencija za poticanje investicija i ulaganja, Ureda za trgovinu…1 1275995705U Pečuhu, Mađarska, 01. lipnja 2010. god., održana je ulagačka konferencija, na kojoj su sudjelovali mađarski i hrvatski predstavnici iz Gospodarskih komora, Agencija za poticanje investicija i ulaganja, Ureda za trgovinu Veleposlanstva Mađarske, Generalnog konzulata RH u Pečuhu, te drugih institucija i gospodarstvenici.

2 1275995705Na konferenciji su, ime Mađarske strane, govorili: Robert Karoly Scherczer iz Veleposlanstva Mađarske, Ureda za trgovinu koji je govorio o mogućnostima ulaganja mađarskih ulagača u Hrvatsku, te predstavio najaktualnije informacije o gospodarskom okružju u Hrvatskoj, a Csilla Endrody direktorica Regionalnog ureda ITDH, Mađarske agencije za poticanje ulaganja i trgovinu, o mogućnostima ulaganja u Mađarsku, a o iskustvima mađarskog ulagača u Hrvatskoj govorio je Ákos Galántai, Fornetti d.o.o. i Janos Szatmari govorio je o «ITD Hungary u službi ulaganja kapitala u Hrvatskoj«.

S hrvatske strane prisustvovali su predstavnice Generalnog konzulata RH u Pečuhu; Ljiljana Pancirov generalna konzulica i Jadranka Telišman konzulica za gospodarstvo.Prisutnima su govorili: Andrea Dokić direktorica Centra za europske pretpristupne procese u HUP-u, koja je predstavila HUP-a.
Nino Prstec voditelj Odjela iz Sektora za podršku ulagačima iz APIU, govorio je na temu: «Zašto ulagati u Hrvatsku«, predstavljajući pri tom mogućnosti ulaganja u pojedine regiju i županije u RH, pri tom promovirajući publikaciju «Knjiga investicija u Hrvatskoj«, odnosno katalog investicijskih projektnih inicijativa.

Milan Vanđura tajnik ŽK Virovitica, održao je, zamolbom Veleposlanstva Mađarske u RH, Ureda za trgovinu, multimedijalnu prezentaciju na temu: «Mogućnosti ulaganja u Virovitičko-podravsku županiju«, prezentirajući pri tom gospodarsku sliku županije, te strukturu ostvarenog prihoda po gradovima i općinama županije i strukturu UP po djelatnostima, iznoseći najrelevantnije pokazatelje o županiji: GDP/per capita, visini bruto i neto plaća u tvrtkama i obrtništvu, stopi zaposlenosti i nezaposlenosti, vanjskotrgovinskoj razmjeni i dr. Opširno je predstavio poduzetničke zone u županiji, u gradovima Virovitici, Slatini i Orahovici, te općinama Pitomača i Lukač.Matija Derk iz REDEA, Čakovec, govorio je o ulagačkim potencijalima i komparativnim prednostima Međimurske županije, akcentirajući potporu koju daju sticanju znanja, kao pretpostavke razvoja poduzetništva.Konferencija je ukazala na mogućnosti međusobno većeg ulaganja Mađarske i Hrvatske, čime će se osnažiti i međusobni gospodarski odnosi.

Skip to content