Poduzetnička zona II – jedno od najvećih gradilišta u Virovitici

U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II., osim tvrtke Javorović d.o.o.koja je prva otvorila proizvodni pogon, izgradnju poslovnih objekatazapočele su još tri tvrtke. Riječ je o halama u vlasništvu tvrtkeAero-tec d.o.o. vlasnika Damira Dorića, MDM d.o.o. vlasnice DubravkeŠenjug i obrta Uzor vlasnika Nikole Grbića.U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II., osim tvrtke Javorović d.o.o. koja je prva otvorila proizvodni pogon, izgradnju poslovnih objekata započele su još tri tvrtke. Riječ je o halama u vlasništvu tvrtke Aero-tec d.o.o. vlasnika Damira Dorića, MDM d.o.o. vlasnice Dubravke Šenjug i obrta Uzor vlasnika Nikole Grbića. Ostatak investitora koji su zemljište zakupili po cijeni od 1,00 kune za četvorni metar, početak radova zakazali su nakon završetka izrade projektne dokumentacije i iznalaženja potrebnih dozvola, najkasnije do početka 2008. godine.

Direktor tvrtke Aero-tec d.o.o. Damir Dorić, na zakupljenom zemljištu planira investirati 1,8 milijuna kuna u objekt površine 300 četvornih metara i to 65% iz vlastitih sredstava i 35% sredstava iz kreditne linije HBOR-a. Tvrtka Aero-tec d.o.o. obavlja djelatnosti servisa vakuum pumpi i kompresora, te broji 27 zaposlenih djelatnika. U novoizgrađenom objektu koji bi trebao biti u funkciji do kraja godine, planira se zaposliti 4 nova djelatnika. Direktor Dorić pohvalio je uvjete po kojima je Grad Virovitica zemljište prodao te brzinu ishođenja lokacijske i građevinske dozvole koje je dobio u roku 60 dana. (aj)

U Poduzetničku zonu II planira se preseliti cjelokupni pogon tvrtke MDM d.o.o. čije je sjedište trenutno u virovitičkoj ulici Vinka Belobrka 6, dok se skladišta nalaze na više mjesta u gradu. Prema riječima direktorice tvrtke, Dubravke Šenjug, radovi na poslovnom prostoru u Poduzetničkoj zoni II napreduju vrlo dobro. Pri završetku izgradnje je prvi objekt s nadstrešnicom koja predstavlja kostur drugog skladišnog objekta.

–    Za sada smo u ovaj prostor predvidjeli preseliti skladišni prostor koji se nalazi ‘razbacan’ na pet lokacija u gradu. Time bi dobili da skladište naše tvrtke bude na jednom mjestu, a roba bi bila advekatno uskladištena. Sljedeća faza u narednom razdoblju trebala bi biti izgradnja i preseljene upravne zgrade.

Tvrtki MDM d.o.o. odobren je kredit ‘Poduzetnik’ pa su se morali obvezali zaposliti šest novih djelatnika što će i učiniti nakon što poslovni prostor u Poduzetničkoj zoni II započne s radom. Iznos cjelokupne investicije direktorica MDM-a procijenila je na 4 milijuna kuna, dok visina kredita iznosi 2,6 milijuna kuna.

–    U dogovoru s Virovitičko-podravskom županijom već smo započeli s zapošljavanjem novih djelatnika i tu obvezu zapošljavanja planiramo ispoštivati. Tvrtka MDM d.o.o. trenutno zapošljava 20 djelatnika i registrirana je od 1991. godine.

Poduzetničku zonu II danas su obišli viša referentica za obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo Grada Virovitice, Sanja Kirin i stručni suradnik za imovinsko – pravne i upravno – pravne poslove Grada Virovitice Tomislav Tolušić.

Skip to content