Podijeljen šećer virovitičkim pčelarima

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica, na inicijativu Udruge pčelara Virovitica, osigurao je šećer za pomoć pčelarima koji imaju prebivalište na području grada Virovitice. Osiguran je kilogram šećera po košnici odnosno 4599 kilograma šećera s obzirom da je zbog loših vremenskih prilika prošla pčelarska godina bila izuzetno teška. Naime mraz i snijeg uništili bagrem i amorfu, glavne pčelinje paše što je osim smanjenih prihoda utjecalo i na razvoj zajednica kroz cijelu godinu te je u Proračunu izdvojeno 29.000,00 kuna za nabavku pčelinje prihrane odnosno kristalnog šećera radi pripreme matičnih zajednica za novu sezonu.

Grad Virovitica svake godine za razvoj pčelarstva osigurava sredstva kako bi pomogao ovu osjetljivu granu koja je osim za pčelare važna i za poljoprivrednike koji sade kulture koje pčele oprašuju.

Krajem prošle godine i Virovitičko-podravska županija izdvojila je 100.000,00 kuna, također kilogram po košnici, za nabavku pčelinje prihrane za sve pčelare s područja županije, a samim tim i virovitičke pčelare.

Skip to content