Počinje projekt u sklopu kojeg će se izgraditi lift za potrebite u virovitičkim „Brlićima“ te promovirati prirodne vrijednosti rijeke Drave

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U petak 29. rujna u prostorima Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, s početkom od 11,00 sati, održat će se početna konferencija projekta Border Isn’t Restriction for Developing Skills (B.I.R.D.S.). Nositelj projekta B.I.R.D.S. je Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, dok su partneri, Osnovna škola Deak Ferenc Barcs i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije kao i pomoć Razvojne agencije VTA.

Trajna vrijednost ovoga projekta je razvijanje osjetljivosti prema potrebama učenika, roditelja i lokalne zajednice, te stvaranje pozitivnog stava prema osobama koje su drukčije. Projekt će se ostvarivati u etapama tijekom 13 mjeseci, do 30. rujna 2018. godine. Njegova je vrijednost 131.771,91 Eura, od čega je 85 posto financirano fondovima EU, što iznosi 112.006,14 Eura. Dio novca bit će iskorišten za gradnju lifta za naše učenike kojima je potrebna pomoć pri kretanju.

Cilj projekta je promovirati prirodne vrijednosti rijeke Drave i senzibilizirati, nastavnike, učenike te njihove roditelje da se uključe u zaštitu staništa rijeke Drave na ovom području, posebno Jelkuša i Križnice, te ptica bregunica koje su sve više ugrožene na ovom području. (vpz.hr)

Skip to content