Počinje obnova virovitičkog „sportskog hrama“: Župan Andrović potpisao ugovor za energetsku obnovu dvorane Tehničke škole u Virovitici

Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici je mjesto najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Ovdje su rukometašice tadašnjeg TVIN Trgocentra triput igrale Finale Kupa Hrvatske, finale Prvenstva Hrvatske, osvojene su mnogobrojne medalje u karateu dok je „tatamijem vladala“ Mirna Šenjug… Najznačajnije sportsko zdanje, koje je otvoreno 1987. godine, dobit će novu perspektivu.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovor o energetskoj obnovi zgrade sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici. Ugovor je potpisao Zdravko Slavić, u ime Slavić inženjeringa iz Virovitice, dok će stručni nadzor provoditi King Art Studio Virovitica.

Ukupna vrijednost projekta je 6.262.270,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 3.427.360,56 kn Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je drugo posredničko tijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Rok za izvedbu radova je 15 mjeseci, a za očekivati je da će radovi početi ovaj ili idući mjesec. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Ovo je poklon svim sportašima, učenicima, svim korisnicima ovog sportskog hrama virovitičkog sporta. Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade dvorane Tehničke škole Virovitica osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, a pritom će se smanjiti i emisija štetnih emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak, kako učenicima koji pohađaju, Tehničku, Industrijsko-obrtničku i Strukovnu školu, koje sve koriste ovu dvoranu, ali i brojnim sportašima – podcrtao je župan Andrović.

Projektom energetske obnove su predviđene četiri građevinske mjere (dodavanje, obnova i zamjena dijelova omotača grijanog dijela zgrade, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije), elektrotehnička mjera: zahvati na elektroinstalacijama – zamjena postojećeg sustava rasvjete, te strojarske mjere: ugradnja uređaja za mjerenje potrošnje vode i ugradnja mjerača toplinske energije. Trenutni energetski razred zgrade je C, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Potpisu ugovora, između ostalim, nazočili su i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, ravnatelj Tehničke škole Ivan Kućan… Ovo je jedan od četiri velikih energetskih projekata kojima je nositelj Virovitičko-podravska županije, jer slijede energetske obnove OŠ Suhopolje i sportske dvorane, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te zgrade B OŠ Petra Preradovića Pitomača. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content