Početna konferencija projekta „Energetska obnova Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica – zgrade 3 i 4“ u srijedu, 6. prosinca

U prostoru Dječjeg vrtića Cvrčak u srijedu, 6. prosinca, u 12 sati, održat će se početna konferencija projekta Energetske obnove odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. U suradnji s prijaviteljem, projekt je prijavila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta iznosi 5.985.917,33 kune, a sufinanciranje EU je 61,02 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Energetskom obnovom zgrada predviđena je ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34% na godišnjoj razini, smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51%, a samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću.

Osim zgrada 3 i 4, na istom natječaju odobren je i projekt obnove zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak.

Skip to content