POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U virovitičkim osnovnim školama prvašići započeli s novom životnom avanturom

U ponedjeljak, 9. rujna započela je nova školska godina, a dan je posebno emotivan bio za one koji su u školske klupe sjeli po prvi puta.
U virovitičkim osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, kao i Katoličkoj osnovnoj školi, bilo je i suza, smijeha, radosti i uzbuđenja, kako školaraca tako i prisutnih roditelja, baka i djedova…

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić početak školske godine za učenike prvih razreda obilježen je prigodnom priredbom. Učenici su kroz recitacije, pjesmu i ples svojim malim novim kolegama predstavili školu koja će im idućih osam godina biti mjesto obrazovanja. Sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Ivica Tomljanović, a podršku prvoškolcima dali su i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predstavnici Autokluba Virovitica te PU virovitičko-podravske.

IMG 0715

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je tom prilikom kako će Grad Virovitica i dalje ulagati u djecu i sve ono što je potrebno kako bi ona dobila kvalitetno školovanje.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić ove školske godine upisala je 91 prvašića, od kojih je 45 u matičnoj školi, a njih 46 u područnim školama. Nakon prozivke i dodjeljivanja materijala za sigurnost u prometu, učiteljice su u pratnji roditelja odvele svoje nove učenike u njihove nove razredne odjele.

IMG 0814

Kratkom priredbom za učenike prvašiće, nova školska 2019./2020. godina počela je i u virovitičkoj Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” gdje je također, uz ravnateljicu škole Sanjicu Samac, dobrodošlicu prvašićima uputio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zajedno sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac. inače, „Nazore“ ove godine pohađa 71 prvašić u tri razredna odjeljenja. Nakon uspješno završene recitacije i plesnih točaka učenika, predstavnici policije i HAK-a podijelili su prvašićima tradicionalne žute kape i brošure s pravilima ponašanja u prometu te ih savjetovali o sigurnom kretanju u prometu.

IMG 1310 Custom

Da prvašićima Katoličke osnovne škole Virovitica prvi školski dan ostane u lijepom sjećanju, potrudili su se učenici drugog razreda te im priredili prigodnu priredbu kojom su danas (ponedjeljak) dočekali svoje nove prijatelje.

Recitacije, pjesmice, igrokazi te mnogo dječjeg smijeha učinili su da se učenici prvog razreda osjećaju dobrodošlima. Prvašićima su dobrodošlicu poželjeli vlč. Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole, Ljubiša Krmar, duhovnik škole, ravnateljica Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici Marijana Novak Stanić te Ivica Žuljević predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole pri HBK.
Učenici drugoga razreda svojim su novim prijateljima kroz recitaciju objasnili da škola nije mjesto strašno već da se tu može i kroz igru nešto novo naučiti, a na kraju su svi zajedno zapjevali poznatu dječju pjesmicu “Kad si sretan” što je izmamilo osmjehe, ali i suze mnoštva roditelja u publici.

Atmosferu u virovitičkim osnovnim školama pogledajte u fotogaleriji…

(icv.hr, fotografije: M. Bašić, E. Aragović, T. Szabo, L. M. Hock)

Skip to content