Počeo „Ljetni književni bingo“ u virovitičkoj knjižnici, “najbolji” čitači osvojit će prigodne nagrade

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na polukatu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica jučer (utorak) je postavljen „Ljetni književni bingo“, interaktivna izložba namijenjena mladima, kao i onima koji se tako osjećaju.

O čemu se točno radi objasnila nam je djelatnica virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice Anja Krmpotić koja je zajedno s kolegicom Dajanom Horvat osmislila „Ljetni književni bingo“.

Podijelili smo knjige, koje su postavljene na rotirajuće police, u različite kategorije, točnije njih osam: knjige izdane prije 10 ili više godina, knjige izdane 2021. godine, knjige koje u naslovu sadrže hranu, knjige s riječi „ljeto“ u naslovu, knjige ženskih autora, knjige čiji naslov je jedna riječ, književni klasici i, jer nas čitatelji često pitaju znamo li „onu knjigu s koricama u boji“, knjige plavih korica. Zadatak sudionika je odabrati i posuditi knjigu iz željene kategorije te u grafike knjiga na panou upisati svoje ime i prezime te odabrani naslov – rekla je A. Krmpotić te otkrila da, iako je počeo jučer, prvi „igrači“ su se već uključili te su njihova imena osvanula na panoima.

Ova kreativna literarna zabava trajat će do sredine kolovoza, kada će sudionicima koji pročitaju najviše književnih naslova biti uručene prigodne nagrade. (www.icv.hr, eat, Foto: E. Aragović Turkalj)

Skip to content